Our Cherry Blossom earrings was created for Engelbert's 100th anniversary. Designed and crafted in our Stockholm atelier, the Cherry Blossom possesses an intricate design where diamonds, navette-shaped tsavorites, and pink sapphires create a stunning elongated earring in the shape of a Cherry Blossom branch. A breathtaking piece that represents 100 years of craftsmanship in fine jewelry making.

The cherry flower is celebrated worldwide year after year for its virtue. It is said that the rich blooming during spring symbolizes life and its beauty, but also its fragility. The short flowering of the cherry blossom encourages us to savor the beautiful moments and live in the present.

To complement the collection there are the Cherry Moon earrings, named after the pink full moon, another sign of the opening of spring. An uncomplicated and flattering shape of a circle that wraps around the earlobe - suitable for every day or a special occasion.

 

Att skapa ett smycke inför ett 100-årsjubileum kräver en hel del eftertanke. För Engelberts formgivare Thomas Carlsson att lyckas kombinera både skönhet, tanken att det ska älskas och beundras av många och samtidigt vara symboliskt för Engelbert var ingen lätt uppgift.

De är tillverkade i Stockholms-ateljén i 18k vitguld med briljantslipade diamanter, navettslipade smaragdgröna tsavoriter och rosa safirer, sammansatta i en intrikat form av körsbärsblommor på en kvist.

Körsbärsblomman symboliserar med sin rika blomning livet och dess skönhet, men också livets skörhet och slut. Körsbärsblommans korta blomning symboliserar att ta till vara på stunden och uppmanar att se det vackra i nuet. I Japan sker blomningen redan i mars och kallas Sakura. Om formgivningen säger  Thomas Carlsson: ’Vi ville inför Engelberts 100-årsjubileum ta fram något speciellt. Just körsbärsblomman kändes symbolisk då den blommar så vackert år efter år och alltid fortsätter att vara älskad’.